Van Kalmthout (16) de nieuwe Max? Oud-karter maakt indruk bij debuut IndyCar

admin • 15:40, 12-03-2017 / Laatste Update: 21:00, 12-12-2023

Pas 16 is-ie en nu al een 2e plaats. Autocoureur Rinus van Kalmthout maakte zondag indruk op het stratencircuit van St. Petersburg met een 2e plek. Zaterdag werd de jonge Nederlander, die racet voor het Pabst Racing Service-team, ook al 3e. De 'nieuwe' Max?

In de VS is Van Kalmthout bekend onder de naam Rinus Veekay, maar het zoontje van hobbyraer Marijn van Kalmthout, heeft toch echt de Nederlandse achternaam. De talentvolle jongeling maakte dit weekend indruk op het Russische stratencircuit.

Debuut

En dat terwijl Van Kalmthout dit weekend pas z'n debuut maakte in de USF2000. Door zijn goede resultaten staat hij nu 2e in het klassement. Alleen de Amerikaan Oliver Askew deed het in Florida beter dan de Nederlander. Hij won 1 race en werd in een andere wedstrijd 2e.

Over 6 weken mag Van Kalmthout weer aan de bak. Dan rijden de autocoureurs op het Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama.