Legendarisch rallyteam van Gerard de Rooy moet flink inleveren

22 juni 2020

AP

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft vanwege de coronacrisis de sponsoring flink terug.


Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met 2 Iveco Powerstars, blijven bestaan. 3 rallytrucks worden verkocht."De coronacrisis komt hard binnen, zowel bij ons bedrijf als bij onze partners”, zegt Gerard de Rooy, 2-voudig winnaar van de Dakar Rally.

Dakar Rally 2021
"Dat dwingt ons de plannen voor de nabije toekomst drastisch bij te stellen. Onder normale omstandigheden hadden we gewoon met 5 trucks aan de start gestaan van de Dakar 2021. Maar de coronacrisis zorgt voor zoveel onzekerheid – ook zakelijk en financieel – dat we prioriteiten moeten stellen en beslissingen moeten nemen."

Kennis en ervaring


'Veel kennis en ervaring'
1 van die beslissingen is dat Gerard de Rooy zelf in elk geval de komende tijd geen rally’s meer rijdt. "Ik wil wel graag actief blijven in de organisatie en ondersteuning. Ikzelf en het team hebben veel kennis en ervaring en die willen we niet verloren laten gaan”, aldus De Rooy.