Nascar wil op 17 mei alweer los: 4 races in 2 weken

30 april 2020

AP

Een Grand Prix voor begin juli optimistisch? In Amerika hebben de raceseries nog veel meer haast. Politici maken zich hard voor een herstart van de Nascar Series op 17 mei.


Moeilijk te bevatten, met alle restricties die ook in Amerika nog gelden. Maar over een kleine 3 weken gaat 1 van de populairste raceklasses daar weer los. Althans, zo luidt het plan van de Nascar Cup Series. Ook die competitie werd na 4 races platgelegd, begin maart. Maar teams kregen daar eerder deze week de herziene kalender voor 2020. Een tijdschema waarin geduld even geen rol speelt.

4 races in 2 weken
Hervat wordt er met 4 races in 2 weken tijd, allemaal in North-Carolina, voor alle teams dichtbij hun basis. Op 17 mei moet worden geracet op het asfalt van Darlington, North-Carolina, met 3 dagen later nog een race op hetzelfde decor. Voor 24 en 27 mei wachten 2 belangrijke races op de Charlotte Motor Speedway.

Noorden
En op 31 mei reist het circus vervolgens door naar het noorden voor de 5e ronde in Martinsville, Virginia. Opvallend, want dit is een staat waar de bewoners nog zeker tot 14 juni geadviseerd wordt thuis te blijven. Voor die race is dan ook nog een akkoord van de gouverneur nodig. Datzelfde geldt voor de 3 andere geplande races in juni, in Bristol, Atlanta en Miami.