Nederlander Van Uitert verloor 24 uur van Le Mans door kapot deeltje van nog geen 10 cent

19 juni 2019

EPA

Job van Uitert was afgelopen weekend enorm dicht bij de overwinning in de LMP2-klasse bij de 24 uur van Le Mans. De Nederlander en zijn team hadden met nog 6 uur te gaan een voorsprong van 3 minuten toen het mis ging bij de laatste pitstop.


De G-Drive Racing-bolide stond 20 minuten stil in de pits en weigerde te starten. Een kapot onderdeel van nog geen 10 cent was de boosdoener, dat meldt Autosport.

Goede race
Van Uitert debuteerde op Le Mans en deed het superieur. De Nederlander pakte de leiding en gaf het stokje over aan de Rus Roman Rusinov. Maar hij kreeg de Aurus 01-Gibson niet aan de praat. Daardoor liepen ze de overwinning mis.

Verschrikkelijk balen
"Een klein onderdeel van nog geen 10 cent zorgde ervoor dat de auto niet meer kon starten", vertelde Van Uiterts teamgenoot Jean-Eric Vergne tegenover Autosport. "Het duurde even voordat we doorhadden wat er mis was en we het onderdeel konden vervangen."

Lees ook: Jeroen Bleekemolen is zijn zege in 24 Uur van Le Mans kwijt na diskwalificatie

De teleurstelling binnen het team was groot. "Ik weet niet hoe ik me moet voelen. Het is niet de eerste keer dat dit soort dingen gebeuren. Het is erg zuur, maar dat is de magie van Le Mans", baalde Vergne na afloop.