Nederlandse trucker Van Genugten 2e in 1e Dakar-etappe

ASO/@World/A.Vialatte

admin • 00:51, 08-01-2019 / Laatste Update: 19:13, 08-01-2024

De Nederlandse trucker Ton van Genugten is in Peru goed begonnen aan de Dakar Rally. Hij eindigde in zijn Iveco, met zijn teamgenoten Bernard der Kinderen en de Duitser Peter Willemsen, op de 2e plaats.

Het 3-tal gaf 18 seconden toe op de Russische Kamaz-ploeg van coureur Edoeard Nikolajev, die op jacht is naar zijn 3e eindzege op rij in de befaamde woestijnrally. Van Genugten won vorig jaar 4 etappes, maar kwam in het eindklassement niet verder dan de 8e plaats.

De Rooy

Gerard de Rooy reed met zijn voertuig de 4e tijd. De Brabander, 2-voudig kampioen in de Dakar Rally, kwam 1 minuut en 44 seconden tekort op zijn Russische rivalen.

1e etappe

De 1e etappe ging over een traject van 331 kilometer dwars door de duinen tussen Lima en Pisco, met een klassementsproef van 84 kilometer.