Nieuwe circuits op voorlopige kalender W Series

31 oktober 2019

Reuters

De raceklasse voor vrouwelijke coureurs, de W Series, gaat volgend jaar naar nieuwe circuits. Op de voorlopige kalender voor 2020 staan nog steeds 6 races, maar 3 daarvan zijn nieuw: in de Russische stad Sint-Petersburg, Anderstorp in Zweden en op het Italiaanse hogesnelheidscircuit van Monza. De vrouwen sluiten het seizoen in principe begin september af in Assen.


Dit jaar, in het 1e seizoen van de W Series, was Assen op 20 juli de 5e race. De seizoensafsluiting was toen enkele weken later op het Britse circuit Brands Hatch, waar Jamie Chadwick zich voor eigen publiek tot de 1e wereldkampioene in de W Series kroonde. Beitske Visser, de 24-jarige coureur uit Dronten, eindigde in de WK-stand als 2e.

Nieuwe circuits
De W Series is gekoppeld aan de DTM. De vrouwen rijden 6 keer in het voorprogramma van dat Duitse toerwagenkampioenschap. Het seizoen begint eind mei op de nieuwe Igora Drive vlakbij Sint-Petersburg, ontworpen door de bekende Hermann Tilke, die ook heel wat circuits uit de Formule 1 tekende. Twee weken later rijden de vrouwen in Zweden. Op dat circuit (de Scandinavian Raceway) werd in de jaren 70 6 keer een Formule 1-race gehouden.

Complete kalender
De kalender bestaat verder uit races op Monza (27 juni), de Norisring in Duitsland (11 juli), Brands Hatch (23 augustus) en het TT Circuit van Assen (5 september). Mogelijk komen daar nog wedstrijden bij. De top 12 van dit seizoen mag volgend jaar weer meedoen aan de W Series, de rest van het startveld wordt na enkele testdagen samengesteld.