Nyck de Vries ook volgend seizoen in Formule E: ‘Klaar voor mijn laatste kunstje’

29 november 2021

Nyck de Vries rijdt ook in het seizoen 2022 in de Formule E. Dit bevestigde renstal Mercedes woensdag. De 26-jarige coureur werd de voorbije maanden regelmatig gelinkt aan meerdere Formule 1-teams. "Never change a winning team", was Mercedes duidelijk over De Vries' toekomst.


De regerend wereldkampioen vormt volgend jaar in de elektrische raceklasse opnieuw een team met de Belg Stoffel Vandoorne. "Blij om terug te zijn met mijn vrienden van Mercedes. Klaar voor mijn laatste kunstje!", schreef De Vries op sociale media, enigszins vooruitlopend op zijn toekomst.

Toekomst Nyck de Vries
De Vries is naast Formule E-rijder ook de officiële reservecoureur van het Formule 1-team van wereldkampioen Lewis Hamilton. "Ik ben 2 keer wereldkampioen, op sportief gebied heb ik alles gedaan wat ik heb kunnen doen. Ik vind het een eer dat mijn naam wordt gelinkt aan teams in de Formule 1", liet De Vries in september nog weten.

"De tijd zal leren of er een stoeltje in de Formule 1 uitrolt", ging hij verder. "Maar het zijn wel bijzondere tijden." Het Formule E-seizoen begint in het weekend van 28 en 29 januari en start in Saudi-Arabië.