Nyck de Vries rijdt vanaf P20 heerlijke inhaalrace en eindigt op podium in Formule 2-race op Monza

7 september 2019

BSR Agency

De eerste Formule 2-race na het tragische ongeval op Spa-Francorchamps, waarbij de Franse coureur Anthoine Hubert overleed, is gewonnen door Nobuharu Matsushita. Nyck de Vries eindigde na een knappe inhaalrace als 3e op Monza, terwijl hij vanaf de 20e stek moest beginnen aan de hoofdrace.


Terwijl de meeste coureurs nog met hun gedachten bij Hubert en de in een coma liggende Juan Manuel Correa waren, moest de knop dan toch om voor de 1e van 2 races op Monza. De Vries wist al voordat de lichten uitgingen dat hem een lastige opgave wachtte op de ‘Temple of Speed’. De Nederlander zette zijn wagen na de kwalificatie stil aan de zijkant van de baan en kon de stewards niet het vereiste benzinemonster van 0,8 kilogram verstrekken. Door een miscalculatie van het team moest De Vries dus achteraan starten aan de hoofdrace.

Goeie start
Daarin ging de coureur van ART Grand Prix lekker van start. Hij haalde een aantal wagens voor zich in en kreeg al vrij snel zijn grootste concurrenten weer in het vizier. De Vries werd nog een handje geholpen toen Nicholas Latifi, de nummer 2 in het kampioenschap, zijn voorvleugel moest vervangen na een botsing en geen uitzicht meer had op een goede klassering.

Goeie race De Vries
In het 2e gedeelte van de race bleef De Vries gestaag stijgen. Hij kwam weg met een foutje in de 1e chicane en reed met nog 6 rondes te gaan in 3e positie, met uitzicht op meer. Hij naderde ook Callum Ilott in rap tempo en passeerde de Engelsman aan het einde van het rechte stuk. Luca Ghiotto had in de slotrondes echter nog veel meer over dan De Vries, waardoor de Italiaan in zijn thuisrace als 2e eindigde.

Punten
Niemand kon koploper Matsushita meer bedreigen. De Japanner won op Monza zijn 2e hoofdrace van het seizoen en mocht 25 punten aan zijn totaal toevoegen, terwijl ook De Vries uiterst goede zaken doet met 19 punten.