Ontbijtshake: Gaat het Dakar-geweld, met De Rooy aan kop, wel door in de regen?

9 januari 2017

AFP

Hopelijk vindt de organisatie van de Dakar Rally een oplossing voor de overvloedige regen in Zuid-Amerika. De 6e etappe werd daar voor het weekend al door afgelast. Maandag willen de meeste deelnemers weer verder racen, maar dan moeten ze wel groen licht krijgen.


Dakar-geweld
Team Iveco staat er sterk voor in Bolivia. Gerard de Rooy is de leider van het klassement bij de trucks. Zijn teamgenoten bij Iveco staan allemaal een stukje verder achter de Nederlander. Een paar Nederlanders hebben al aangegeven dat ze de Russen in de Kamazzen gaan proberen tegen te houden om De Rooy te laten winnen. Mooi teamwork! Hopelijk zijn we daar maandag al wat van terug.

Klein beetje voetbal
's Avonds sluiten we de dag af met nog een beetje voetbal. In de onderste regionen van La Liga in Spanje spelen Osasuna en Valencia tegen elkaar. Een echte degradatiekraker! Ook in de FA Cup zijn ze nog steeds niet klaar met spelen. In Engeland spelen Cambridge United en Leeds United de laatste reguliere bekerwedstrijd van de derde ronde.

Eredivisie
In Nederland moeten we nog tot het weekend wachten totdat de spannende Eredivisie weer van start gaan. De meeste clubs vliegen maandag terug vanuit hun zonnige oorden. Een aantal andere clubs pakt de bus vanuit een ijskoud Nederlands amateurclubje waar de afgelopen dagen is getraind. Klaarstomen voor de herstart van de Eredivisie dus!

Lakeside
WK voor mannen en vrouwen bij de BDO: Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Eerste ronde, start 14.00 uur.

• Nederlanders: Aileen de Graaf, Sharon Prins, Anca Zijlstra, Willem Mandigers, Jimmy Hendriks, Danny Noppert, Richard Veenstra en Wesley Harms.