Rinus VeeKays Grand Prix van Nashville eindigt in de bandenstapel: 'Simpel geval van pech'

AP

admin • 12:48, 09-08-2021 / Laatste Update: 21:24, 13-12-2023

Rinus van Kalmthout heeft zondagavond (Nederlandse tijd) bij de Grand Prix van Nashville de bandenstapel van dichtbij gezien. 'VeeKay' parkeerde zijn bolide al na 24 rondes in het rubber, hij reed toen al meerdere rondes achter de koplopers in de wedstrijd na een eerdere botsing.

Van Kalmthout begon de race als 22e, maar kon niet finishen. Na het resultaat van zondag staat hij 9e in de IndyCar Series. 'Simpel geval van pech', schreef 'VeeKay' als reactie op Instagram.

Winst Ericsson

De Zweed Marcus Ericsson (oud-Formule 1) won de Big Machine IndyCar Music City Grand Prix. Dat deed Ericsson na een knappe comeback. De coureur van Chip Ganassi Racing werd in de 4e ronde van de race nog gelanceerd, letterlijk. Het betekende voor Ericsson de 2e zege nadat hij eerder de Detroit Grand Prix won.

De Amerikaan Colton Herta startte van pole, reed 39 ronden aan kop en leek op weg naar de zege, maar crashte met nog 5 ronden te gaan tegen de muur.