De Rooy slaat Dakar 2018 over

21 april 2017

Pro Shots

Gerard de Rooy zal volgend jaar bij de 40ste editie van de Dakal Rally niet meedoen. Zijn team gaat zich namelijk opsplitsen in januari 2018. Een deel, waaronder De Rooy, gaat meedoen aan de Africa Eco Race. Het andere gedeelte van team De Rooy gaat strijden tijdens de Dakar Rally in Zuid-Amerika.


Dat meldt RTL GP vrijdag op hun website. Gerard de Rooy is eigenaar van team De Rooy. De meervoudig winnaar van de Dakar gaat zich nu met een gloednieuwe auto concentreren op iets anders. Hij is de Dakar namelijk een beetje zat. De Africa Eco Race start eind december in Monaco en gaat via Marokko naar de Senegalese hoofdstad Dakar. De race eindigt daar op 16 januari 2018.

Verplaatsing
Federico Villagra neemt de plaats in van De Rooy in de 40ste editie van de Dakar Rally. Tot 2010 werd deze race altijd in Afrika gehouden met een finish in Dakar. Maar door terroristische dreigingen werd de wedstrijd georganiseerd in Zuid-Amerika. Er werd in Afrika toen een andere Rally in het leven geroepen die nu is uitgegroeid toch een serieuze wedstrijd waar veel teams aan meedoen.