De Rooy wint 5e etappe en pakt ook meteen de leiding in Dakar

EPA

admin • 22:22, 06-01-2017 / Laatste Update: 16:43, 12-12-2023

Gerard de Rooy heeft vrijdag de leiding gepakt in de Dakar Rally. De Nederlandse titelverdediger bij de trucks won niet alleen de 5e etappe, maar pakte ook de koppositie in het algemeen klassement.

De Rooy, donderdag ook al winnaar van de 4e etappe, was de snelste tijdens een ingekorte proef over 219 kilometer van Tupiza naar Oruro in Bolivia. Vanwege het slechte weer waren veel wegen van het parcours in het Andesgebergte niet meer goed om op te rijden.

2 minuten voor

De Rooy verdedigt zaterdag tijdens de 6e etappe een voorsprong van ruim 2 minuten op de Russische nummer 2 Eduard Nikolajev. "Het is eigenlijk perfect gegaan'', blikte de Nederlandse winnaar tevreden terug aan de finish. "Het was best lastig navigeren, maar we hebben volgens mij geen fout gemaakt.''

Favoriet

De Rooy, die in 2012 de Dakar Rally voor het eerst won, verloor woensdag nog veel tijd toen hij met problemen rond het bandensysteem van zijn truck worstelde.