Simo Laaksonen met schrik vrij: F3-coureur schuift ONDER de bandenstapel (video)

1 september 2019

Een paar uur na de dodelijke crash van Formule 2-coureur Anthoine Hubert was er op Spa-Francorchamps een andere, gevaarlijke crash. De 20-jarige Fin Simo Laaksonen, die in de Formule 3 racet, kwam met de schrik vrij: hij belandde met zijn bolide onder de bandenstapel.


Zaterdag werd de racerij opgeschrikt door het verschrikkelijke ongeluk met de 22-jarige Hubert, die daarbij overleed. Ook Laaksonen verloor de controle over zijn wagen, maar kwam 'gelukkig' hard in de banden terecht. Laaksonen kon zelf uit zijn auto stappen, is naar horen zeggen oké en heeft geen serieuze verwondingen.

Heftig
Toch hielden toeschouwers en betrokkenen, met de gebeurtenis rondom Hubert nog vers in het geheugen, hun spreekwoordelijke hart vast. Helemaal toen er beelden van de crash van Laaksonen opdoken op social media opdoken.

De aanwezige journalist Vincent Bruins stelde belangstellendengerust. "Hij is uit de auto en wordt naar het medisch centrum gebracht. De tv liet herhalingen zien en Laaksonen oogt oké." Gelukkig maar!