Trump wil dat zwarte NASCAR-coureur Wallace sorry zegt tegen iedereen: ‘Was een hoax’

6 juli 2020

AFP

Donald Trump vraagt zich af of coureur Bubba Wallace sorry heeft gezegd tegen alle Nascar-coureurs en vertegenwoordigers nadat is gebleken dat er geen strop in zijn pitbox hing. Dat twittert de Amerikaanse president.


Volgens Trump hebben de andere coureurs alles willen opofferen om de enige donkere coureur uit de Amerikaanse raceserie bij te staan in zijn strijd tegen racisme. Wallace sprak zich eerder uit over de omstreden confederatevlag en kreeg daarvoor veel racistische reacties binnen. De Nascar verbood uiteindelijk de vlag.

Geen strop
Later leek het erop dat iemand een strop in de pitbox van Wallace had gehangen, maar na onderzoek van de FBI bleek dat het stuk touw er al tijden hing en bedoeld was om de roldeur open te houden. Wallace zelf heeft deze strop nooit gezien, maar het politieonderzoek kwam er nadat een medewerker van de racebaan deze aantrof.

'Die hoax en de vlag-beslissing hebben gezorgd voor de laagste kijkcijfers ooit!', schrijft Trump nu op Twitter. Afgelopen zondag werd de Brickyard 400 verreden in de Nascar-series.