🎥🕹| Voorsprong Max Verstappen gehalveerd na 3e simrace-event van Team Redline

28 maart 2020

eSporter Kelvin van der Linde heeft de 5e en 6e race van de esports-reeks van Team Redline voor professionele coureurs gewonnen. Lekker Kelvin! Hij liep een deel van de achterstand op Max Verstappen in.


Ruim 40 coureurs deden mee aan de 3e ronde van Real Racers Never Quit, terwijl een aantal streamers en simracers ook hun opwachting maakten. Zij kregen de uitdaging voorgeschoteld om met bolides uit de Australische Supercars over Watkins Glen te racen.

De eerste 2 rondes van het kampioenschap van Team Redline werden verreden op Spa-Francorchamps (met Formule 3-auto's) en het Circuit de Barcelona-Catalunya (met GTE-auto's). Van der Linde, die afgelopen jaar kampioen werd in de ADAC GT Masters, startte in de openingsrace vanaf pole position en domineerde vervolgens de race.

VS F1-coureurs
Op de 2e positie eindigde Shane van Gisbergen, de Supercars-kampioen van 2016 die zijn debuut in de serie van Team Redline maakte. Daniel Juncadella completeerde het podium, voor McLaren-coureur Lando Norris en Max Verstappen, die 3 van de eerste 4 races winnend had afgesloten.

In de 2e race verging het Nederlander nog iets minder. Hij had een slechte start en spinde, waarna hij terugviel tot buiten de top 10. Uiteindelijk eindigde Verstappen de race op de 10e positie, nadat hij de helft van de race gefrustreerd vast zat achter 2-voudig DTM-kampioen René Rast, die zijn positie op robuuste wijze verdedigde.

Onaantastbaar
Vooraan kreeg Van der Linde in race 2 wat meer tegengas, deze keer van F1 Esports-coureur Frederik Rasmussen, maar desondanks pakte hij zijn 3e zege van het seizoen. Agustin Canapino, die normaal gesproken in Argentinië in onder andere de Super TC2000 racet, verraste met de 3e plek: daarvoor hield hij Norris en Van Gisbergen achter zich.

Van der Linde schuift door zijn overwinningen op Watkins Glen op naar de 2e plaats in het kampioenschap. Alleen Verstappen moet hij voor zich dulden, waarbij de coureur van Red Bull Racing zijn voorsprong zag slinken van 120 naar 68 punten. Juncadella blijft de 3e positie in het kampioenschap bezetten.