De Vries 2e in zeer spectaculaire Formule 2-race: ‘Zonde dat ik niet won’ (video’s)

12 mei 2018

George Russell heeft op het Circuti de Catalunya de Formule 2-hoofdrace op zijn naam geschreven. De Brit bleef Nederlander Nyck de Vries en Lando Norris na een spectaculair gevecht net aan voor.


De Vries startte vanaf de 2e plaats en knokte de volledige wedstrijd om de leiding. Hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Russell, die onderdeel is van het talentenprogramma van Mercedes. Het was de 2e keer dit seizoen dat De Vries naar het podium mocht. 2 weken geleden in Baku kwam hij tijdens de sprintrace als 2e over de meet.

Goede race
De Vries begon sterk aan de race, profiteerde van een zwakke start van Alexander Albon en pakte nog voor de 1e bocht de leiding, maar kon die positie niet lang vasthouden. Met behulp van DRS ging Mercedes-talent George Russell voorbij de Prema Racing-coureur op het rechte stuk. De Vries kon het tempo van Russell niet volgen en zag de Brit aan de horizon verdwijnen.

Dankzij 2 momenten van de virtuele safetycar werd de wedstrijd nog spannend. Uiteindelijk bepaalden De Vries, Norris en Russell wat er gebeurde en vochten voor deze. Hierin bleek de Brit de sterkste.