De Vries 5e in 2e race Formule 2

FIA

admin • 16:40, 08-04-2018 / Laatste Update: 13:31, 08-01-2024

Nyck de Vries is in de sprintrace van de Formule 2 als 5e geëindigd. De coureur van het topteam Prema koos een gewaagde strategie door halverwege de race een pitstop te maken en op de veel snellere band door het veld heen te snijden.

Hij maakte de pitstop in de 10e ronde van de 23 rondes in totaal terwijl De Vries op kop reed. De 23-jarige Fries koos daarmee voor eenzelfde strategie als Charles Leclerc, inmiddels Formule 1-coureur bij Sauber, vorig jaar. De Monegask ging toen met de winst aan de haal.

Toch 'maar' 5e

Zover kwam het zondag niet voor De Vries. Hij bleef op een 5e plek steken, maar omdat hij wel de snelste raceronde reed, krijgt hij twee bonuspunten voor het kampioenschap. De winst ging naar Artem Markelov.

In de 1e race van het Formule 2 seizoen eindigde De Vries nog enigszins teleurstellend als 6e. De winst ging zaterdag naar het Britse talent Lando Norris.