W Series dit weekend in Assen: titel voor Visser is nog zeker mogelijk

16 juli 2019

Imago Sport

Beitske Visser schittert op de 2e plek in het W Series-klassement. Na 4 races in de nieuwe racecategorie, speciaal voor vrouwen, heeft Visser 73 punten verzameld. Klassementleidster Jamie Chadwick staat momenteel op 83 punten. De voorlaatste race is dit weekend op het circuit in Assen!


Een weekend in de W Series bestaat uit 2 vrije trainingen van 45 minuten, gevolgd door een kwalificatie van een halfuur. Die vrije trainingen zijn op vrijdag, de kwalificatie en de race op zaterdag. Op zondag is dan nog een race, die niet meetelt voor de punten. Dat is een reverse-gridrace, oftewel een race waar de snelsten achteraan beginnen en andersom.

Tickets
Kaartjes kopen voor de race in Assen kan, maar daarvoor moet je niet zoeken op de W Series. De tickets zijn te verkrijgen onder racecategorie DTM.

Strijd om kampioenschap
De puntentelling bij de W Series is hetzelfde als in de Formule 1. De nummer 1 krijgt 25 punten, de nummer 10 krijgt er 1. Visser kan dus nog makkelijk bovenaan het klassement eindigen! Als ze wint in Assen en in de laatste race in Groot-Brittannië, kroont ze zichzelf tot kampioen.