🎥😲 | Wereldkampioen rallyrijden ongedeerd na déze heftige crash: auto total loss

24 januari 2020

Wereldkampioen rallyrijden Ott Tänak heeft een engeltje op zijn schouders. Hij ging in zijn Hyundai i20 Coupe WRC spectaculair van de baan tijdens de Monte Carlo Rally in de Alpen en crashte ongelooflijk hard.


De kampioen uit Estland verloor onder hoge snelheid de controle over het stuur. Tänak ging meerdere keren over de kop, maar gelukkig konden hij en zijn bijrijder Martin Järveola zonder kwetsuren uit de auto stappen.

Oké
Beide heren gingen uit voorzorg wel naar het ziekenhuis. Hyundai Motorsport bevestigde vrijdag dat zij het allebei goed maken maar uit voorzorg wel een nachtje in het hospitaal blijven.

"Het allerbelangrijkste is dat Ott en Martin volledig in orde zijn. Daar ben ik blij om", zegt Andra Adamo, teammanager van Hyundai Motorsport. "Onze prioriteit in dergelijke situaties is altijd in de 1e plaats de conditie van de bemanning."

Controle
En dus is een bezoekje aan het ziekenhuis de normale gang van zaken, logisch ook! "Het is gebruikelijk om na dergelijke incidenten een ziekenhuiscontrole uit te voeren. De resultaten waren heel duidelijk. Ott en Martin zullen de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Ook dat is een standaardprocedure. Hun wagen werd intussen naar het servicepark overgebracht." De auto is total loss.

De wereldkampioen reed op het moment van de crash op de 4e plek. De Brit Elfyn Evans van Toyota) leidt in de tussenstand met 3,4 seconden voorsprong op Thierry Neuville. Dat is de teamgenoot van Tänak. De Fransman Sébastien Ogier, ook van Toyota, stond 3e op 5,5 seconden.