🎥 | Zo won Harvick de 1e NASCAR-race sinds de coronacrisis

Martijn Baars • 12:48, 18-05-2020 / Laatste Update: 18:45, 08-01-2024

Autocoureur Kevin Harvick en de organisatoren van de Nascar-series vierden beiden hun overwinning met de terugkeer van een echte live-race op Darlington Raceway na 2 maanden uitstel vanwege het coronavirus.

Harvick, die in 2007 de Daytona 500 op zijn naam schreef, reed weg van zijn concurrenten na een late herstart. Hij finishte ruim 2 seconden voor Alex Bowman en Kurt Busch. Harvick pakte zijn 50e overwinning in de Nascar.

Geen fans

De 44-jarige autocoureur vierde zijn overwinning traditiegetrouw door enkele 'donuts' met zijn racewagen te maken. Dat had normaal gesproken voor een flink gejoel op de tribunes moeten zorgen, maar er zat helemaal niemand. "Ik had steeds gedacht dat het niet anders zou zijn, maar toen wonnen we en het bleef doodstil. We missen de fans", zei de winnaar ontdaan. "Het is gewoon heel vreemd dat er niemand is."

7 races in 11 dagen

De Nascar-series zijn als 1e grote sport in de Verenigde Staten weer van start gegaan. In een tijdsbestek van 11 dagen worden er in totaal 7 wedstrijden gereden. Dat gebeurt allemaal wel achter gesloten deuren. De populaire races werden half maart onderbroken door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.