Zwarte coureur Wallace voelt zich winnaar Nascar-race na gevonden strop in pitbox

23 juni 2020

USA TODAY Sports

De zwarte Nascar-coureur Darrell 'Bubba' Wallace eindigde maandag (plaatselijke tijd) als 14e in de race op het circuit van Talladega (Alabama), maar hij voelde zich na afloop de winnaar.


"Excuses dat ik mijn mondkap niet draag, maar ik wil degene die de strop in mijn pitbox heeft neergelegd, laten zien dat hij mijn glimlach niet kan afpakken. Ik blijf doorgaan", zei hij tegen verslaggevers, terwijl hij zwaaide naar het publiek.

'De sterren stonden net niet gunstig'
"Ik had deze verdomde race ook echt moeten winnen, maar ik kwam brandstof tekort. De sterren stonden net niet allemaal gunstig, maar al met al voelt het alsof ik wel heb gewonnen vandaag", zei de 26-jarige coureur, die extra beveiliging kreeg op het circuit en wiens auto voor de race van top tot teen werd geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat er niet mee was geknoeid.

FBI
De FBI doet onderzoek naar de strop die zondag werd aangetroffen in de pitbox van Wallace. De actie verwijst naar het lynchen van zwarten in het Amerikaanse verleden en werd veroordeeld als daad van racisme. Wallace is de enige zwarte coureur in de Nascar en hij sprak zich de afgelopen weken regelmatig uit tegen racisme en ongelijkheid, naar aanleiding van de dood van George Floyd in Minneapolis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@bubbawallace) op