Ooit gehoord van Pusarla Venkata Sindhu? Ze hoort bij de best verdienende sportsters ter wereld

24 augustus 2018

Getty Images

Forbes maakte deze week de lijst met best verdienende sportvrouwen van het jaar bekend. 8 van de 10 sportsters zijn tennissters, maar er staat bijvoorbeeld ook een Indiase badmintontopper tussen: de 23-jarige Pusarla Venkata Sindhu.
Sindhu nestelt op de 7e plaats netjes zich tussen gevestigde namen als de zusjes Williams, Maria Sharapova en Simona Halep nadat ze dit kalenderjaar maar liefst 7,43 miljoen euro mocht bijschrijven op haar bankrekening. Daarvan was 7 miljoen afkomstig uit sponsorinkomsten! Lang niet slecht, als je ziet dat ze op het vlak van sponsoring alleen Serena (15,5 miljoen euro) en Maria Sharapova (8,2 miljoen euro) moet laten voorgaan.

'Sindhu wie?'
Sinds Sindhu een zilveren medaille pakte op de Olympische Spelen van 2016 stromen de sponsoraanvragen binnen bij de badmintonster. "Voor de Spelen, toen we sponsors contacteerden, kregen we vaak de vraag ‘Sindhu wie?’", zei Tuhin Mishra, haar manager, in 2017 nog over tegen CNBC. Maar die olympische medaille veranderde dus álles. Bij haar terugkeer in India werd ze overladen met cash, een landgoed en kreeg ze zelfs een BMW overhandigd. Daarnaast volgden ook lucratieve deals met bekende bedrijven als Gatorade, Nokia en Panasonic.