Deze 3 Oranje-internationals jagen op een plekje in de World Series (video)

12 oktober 2018

Beeldbewerking Sportnieuws

Xander Bogaerts, Kenley Jansen en Jonathan Schoop. Stuk voor stuk vedettes in de MLB. En zij willen maar 1 ding: de World Series winnen. Helaas kan er maar 1 iemand er met de titel vandoor gaan. Welke Oranje-international(s) zien we terug in de World Series? We gaan het zien in de Championship Series die aankomende nacht beginnen!


Er zijn nog 3 internationals over. Het doek viel afgelopen week voor Didi Gregorius van New York Yankees. Hij ging onderuit tegen het Boston Red Sox van Bogaerts: 1-3. Jansen (Los Angeles Dodgers) versloeg (3-1) ook een teamgenoot bij Oranje, Ozzie Albies van Atlanta Braves.

Oog-in-oog
Nu staat Jansen, die vorig jaar de World Series verloor, wéér tegenover een mede-international: Schoop. Hij bereikte met Milwaukee Brewers de National League Championship Series door Colorado Rockies te verslaan: 3-0. Er komt dus sowieso een Oranje-international in de World Series.

Jansen is in de MLB één van de meest gevreesde closers. Toch lukte het hem vorig seizoen niet om de Dodgers naar de eindzege te loodsen. Schoop is een gerespecteerde 2de honkman en loopt al ruim 5 jaar mee in de top van de MLB.

tekst loopt door onder de video
Dat het tweetal hier nu staat, is op zich al een hele prestatie. Jansen heeft namelijk serieuze hartproblemen en moet na dit seizoen waarschijnlijk onder het mes. Schoop daarentegen switchte halverwege het seizoen van Baltimore Orioles naar Milwaukee. Een goede zet, want Baltimore kwam niet tot de play-offs.

In het reguliere seizoen kwamen de Dodgers en Brewers elkaar 7 keer tegen. Daarvan won de ploeg uit Los Angeles 4 keer, Milwaukee 3.

Bogaerts tegen regerend kampioen
In de American League Championship Series staan Boston Red Sox en Houston Astros tegenover elkaar. Bogaerts neemt het dus op tegen de regerend kampioen. De ploeg uit Houston versloeg in de vorige ronde Cleveland Indians overtuigend: 3-0. Tóch kan Boston teren op een fantastisch regulier seizoen, met 108 overwinningen.

Bogaerts is één van de sterspelers van Boston. In 2013 won hij als 21-jarig brookie al de World Series met de Red Sox. Ze zijn dan ook maar wat blij met de kwaliteiten van de korte stop.
Boston wil revanche op Houston, de ploeg die hun vorig seizoen uit de play-offs knikkerde. Toen wonnen de Astros ruim: 3-1. Ook dit seizoen ligt het voordeel bij de ploeg uit Texas. Zij wonnen 4 keer, tegenover 3 zeges van Boston.

Vrijdagnacht begint de actie in de Championship Series, met het duel tussen de Dodgers en Brewers. Zaterdag is het de beurt aan Houston en Boston.

Statistieken internationals dit seizoen


Bogaerts
Slaggemiddelde: .288
Homeruns: 23
Mensen binnen geslagen: 103
Gestolen honken: 8

Jansen
Innings gepitcht: 71.2
Slagen tegen: 54
Homeruns tegen: 13
Strikeouts: 82

Schoop
Slaggemiddelde: .233
Homeruns: 21
Mensen binnen geslagen: 61
Gestolen honken: 1