Bogaerts van grote waarde bij nieuwe zege Red Sox op Dodgers in World Series (video)

25 oktober 2018

Pro Shots

Boston Red Sox heeft afgelopen nacht wederom gewonnen van Los Angeles Dodgers. In een koud Fenway Park werd het 4-2 voor de 8-voudig wereldkampioen. Hierdoor heeft Boston een voorsprong van 2-0 in de World Series te pakken.


Xander Bogaerts speelde een belangrijke rol in de overwinning van Boston. Hij zorgde met een 2-honkslag als eerste voor gevaar. En dat resulteerde vervolgens gelijk in een punt, toen Ian Kinsler de Oranje-international over de thuisplaat sloeg: 1-0.

Dodgers ruiken even aan voorsprong
In de 4de slagbeurt draaide Los Angeles de zaakjes even om. Alle honken waren bezet toen Matt Kemp een rake klap uitdeelde. Daardoor scoorde David Freese de gelijkmaker. Manny Machado maakte er vervolgens 1-2 van, door binnen te lopen na een slag in het midveld van de Cubaan Yasiel Puig.

Toch konden de Dodgers de voorsprong niet vast houden. In inning 5 stonden alle honken van Boston vol toen pitcher Ryan Mason 4 wijd gooide. Dat betekende de gelijkmaker. J.D. Martineze bezorgde de Red Sox daarna de overwinning door nog eens 2 man over de thuisplaat te slaan.

Kenley Jansen kwam bij LA niet in actie.

Vrijdag vertrekt het circus naar Los Angeles, waar gespeeld gaat worden in Dodger Stadium. Daar verdedigt Boston een voorsprong van 2-0 in de World Series.