Nederland herstelt zich goed op EK honkbal en boekt eerste overwinning

9 september 2019

ANP

In Duitsland heeft de Nederlandse honkbalploeg de 1ste overwinning op het EK honkbal binnengesleept. Bondscoach Evert-Jan 't Hoen (foto) kon tevreden toekijken hoe zijn ploeg na een nederlaag tegen Tsjechië goed herstelde tegen Zweden.


De Zweden kregen geen schijn van kans en moesten 9 punten van de Nederlanders incasseren. In de 2de inning kwam de 1ste Nederlander weer over het thuishonk om de 0-1 op het scorebord te zetten. In de 5de inning liep Nederland uit naar 0-5. In de 8ste inning van de wedstrijd was de regerend Europees kampioen weer lekker op dreef en werd de voorsprong uitgebouwd naar 0-9, de eindstand van de wedstrijd.

Na afloop vertelde 't Hoen dat hij blij was met de sterke verdediging en dat Nederland heeft laten zien wat ze kunnen. De volgende wedstrijd op het programma is tegen gastland Duitsland.

Uitgestelde wedstrijd
Nederland opende het EK zaterdag met een wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Dat duel moest bij een stand van 10-2, in het voordeel van Oranje, in de 9de inning worden afgebroken wegens duisternis. Die winst is officieel dus nog niet binnen.