Bendsneyder haalt de punten niet op Silverstone

AP

admin • 19:08, 25-08-2019 / Laatste Update: 05:52, 08-01-2024

Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Moto2 geen kans gemaakt op punten. Hij eindigde als 21e, Augusto Fernandez won in Engeland.

Bendsneyder moest na een tegenvallende kwalificatie vanaf de 21e plek vertrekken en hij kwam in de race ook op die positie over de finish. De Spanjaard Augusto Fernandez greep de zege, net als bij de TT van Assen. Toen profiteerde Fernandez van valpartijen voor zich en ook op Silverstone had de Kalex-coureur geluk. Zijn landgenoot Alex Márquez, de leider in de WK-stand, schoof in leidende positie onderuit.

Laatste ronde

Landgenoot Jorge Navarro leek daardoor onbedreigd te kunnen afkoersen op de zege, maar hij zag Fernandez en Brad Binder in de slotfase aansluiten. Fernandez wist Navarro in de laatste ronde te passeren en vierde zo zijn 2e overwinning.

Márquez wel 1e

Ondanks zijn glijpartij gaat Márquez nog steeds aan kop in het WK-klassement met 181 punten, maar Fernandez en Navarro nestelden zich naast de Zwitser Thomas Lüthi op de gedeelde 2e plek met 146 punten.