Borstkanker ontdekt bij Esther Vergeer

22 januari 2020

Rianne den Balvert

"Er is bij mij borstkanker ontdekt", zegt Esther Vergeer op de website van haar foundation. Geen goed nieuws, noemt ze het zelf. De 38-jarige Vergeer is een voormalig paralympisch atleet en momenteel chef de mission van TeamNL voor de Paralympische Spelen van Tokio. In haar reactie blijft ze positief en energiek.


"Ik heb geen goed nieuws: er is bij mij borstkanker ontdekt", zegt Vergeer. "Dat betekent dat ik me de komende tijd zal moeten richten op de behandeling en genezing hiervan. Tegelijkertijd hoop ik op diverse fronten ook zoveel mogelijk ‘gewoon’ door te blijven werken. Alleen al omdat ik niet de hele dag bezig wil zijn met ziek zijn; ik hoop op die manier ook de nodige positieve energie te krijgen. Energie die ik juist nu goed kan gebruiken."

"Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat ik pas op de plaats moet maken en voor mijn gezondheid moet kiezen. Met de steun van mijn gezin, mijn familie en mijn collega’s bij de Foundation, NOC*NSF en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, ben ik ervan overtuigd dat ik me hier doorheen sla."