Softbalsters Oranje winnen bronzen medaille op sterk bezette Canada Cup

27 juni 2022

Getty Images
oranje-softbal

De Oranje-softbalsters hebben tijdens de hoog aangeschreven Canada Cup een bronzen medaille gewonnen. Zondag won Oranje met 7-5 van Chinees Taipei en daarmee was een plek bij de top 3 van het toernooi binnen. Heel even mochten de Oranjedames dromen van een finaleplek, maar topfavoriet Amerika versloeg Nederland met 7-0.


De Canada Cup is een softbaltoernooi waar zo'n beetje de gehele wereldtop aan deelneemt. Oranje, nummer 10 op de wereldranglijst, versloeg onder meer nummer 4 Mexico, Chinese Taipei (nummer 7), Tsjechië (nummer 11) en de nummer 13 van de wereld, de Filipijnen. Daarmee eindigde de Nederlandse dames boven gastland Canada, de nummer 3 van de wereld.

Favoriet
De absolute favoriet voor de eindzege was Team USA, de nummer 1 van de wereld. Zij waren in de laatste wedstrijd met 7-0 te sterk voor Oranje. Daarmee sloot Oranje het toernooi af met een knappe bronzen medaille. De Amerikanen wonnen later in de nacht ook de finale.

Europees Kampioenschap
Na de Canada Cup volgt voor Oranje het Europees Kampioenschap, dat van 24 tot en met 30 juli plaatsvindt in Sant Boi, Spanje. Daar wil de ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan de Europese titel veroveren. De laatste keer dat Oranje de titel won was in 2017.