Met deze sport zul je de dag moeten ‘overleven’

16 maart 2020

BSR

De sportwereld ligt door het coronavirus zo goed als volledig stil. Toch gaan sommige sportevenementen toch nog door, al dan wel zonder publiek.


Check hier een overzicht van de sport die wél doorgaat op maandag 16 maart 2020.

Voetbal
Geen topvoetbal in grote landen als Engeland, Spanje, Duitsland én Nederland, maar in kleinere landen gaan de nationale competities wel door. Zoals Rusland, waar om 17.30 de wedstrijd tussen Tambov en Krylia Sovetov Samara begint. In Turkije wordt om 18.00 afgetrapt voor het duel tussen Antalyaspor en Sivasspor.

Boksen
Zondag mocht zelfs nog publiek aanwezig zijn, maar dat is nu ook verleden tijd bij het olympisch kwalificatietoernooi boksen in Londen. Geen publiek dus meer, maar er wordt nog altijd gevochten om olympische tickets.

Schaken
Het FIDE Kandidatentoernooi vindt plaats in Jekaterinenburg, Rusland van 15 maart tot 5 april. 8 topgrootmeesters zullen in een dubbel round-robin toernooi strijden om het recht om de huidige wereldkampioen Magnus Carlsen (Noorwegen) uit te dagen. Anish Giri vertegenwoordigt Nederland.

Biljarten
Het EK snooker gaat 'gewoon' door. Het Europees kampioenschap snooker ( EBSA European Snooker Championships) vindt plaats in Albufeira, Portugal. Bij de heren zijn Dennis van der Zee en Berry Franssen geselecteerd. Bij de 6 reds is Peter Rath geselecteerd.