Dit absurde bedrag gaat MLS-speler Mahomes verdienen

7 juli 2020

EPA

Patrick Mahomes is nog geen 25, maar met een contractverlenging van 10 jaar bij de Kansas City Chiefs is hij binnen. De American footballer is nu de bestbetaalde sporter van Amerika en kan vrijwel alles kopen wat zijn hartje begeert.


477,6 miljoen dollar kan Patrick Mahomes tegemoetzien als hij zijn contract tot in 2031 uitdient. Dan verdient hij – omgerekend naar euro’s – 422 miljoen euro, dat is 109.563 per dag. Het is ongekend wat de sensatie uit het American football ermee kan kopen.

Bijvoorbeeld:

- 659.375.000 keer een halfje witbrood bij Albert Heijn van 0,64 euro

- 1.854.945 keer een ticket voor Lowlands van 227,50 euro

- 185.006 keer een vliegretour Kansas City – Amsterdam bij de KLM van 2.281 euro

4 dagen huis kopen
Natuurlijk kan de Super Bowl-winnaar ook investeren. Na vier dagen kan Mahomes bijvoorbeeld al een gemiddeld huis aftikken in Leawood, een van de gewilde buitenwijken van Kansas. In nog geen 3 weken kan de sterspeler van de Chiefs daar een van de duurste optrekjes veroorloven. Met 7 slaapkamers, een garage voor 5 auto’s én een ballenbak. Vorig jaar voor 2,3 miljoen verkocht.

Privéjet
Leuk zo’n kast, maar als man van de wereld moet Mahomes ook ergens zien te komen. Met de miljoenen die de MVP van afgelopen seizoen met zijn rookie-contract al verdiende, staat de garage al snel vol. Een privéjet als Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft, kan er nu wel vanaf. Al moet hij voor zo’n toestel van 27 miljoen euro bijna een jaar werken.

Loopt wel los
Toch zal dat in de praktijk wel loslopen, vanwege bonussen en verschillende sponsordeals verdient de ster van de NFL het komende decennium nog veel meer dan alleen de 422 miljoen euro aan salaris. Een privéjet hoeft hij niet eens te kopen, vanwege een lucratieve deal met Airshare kan Mahomes altijd en overal in luxe vliegen. Voor niets.

Newcastle?
Nee, met de 450 miljoen dollar die de quarterback van de Chiefs ontvangt, kan hij zich zelfs mengen in de overnamestrijd van Newcastle United. Goed, de clubs in de beste American football-, basketbal- en honkbalcompetitie zijn te duur voor hem, een middenmoter uit de Premier League moet nog net kunnen.

NHL?
Nu is voetbal voor Amerikanen slechts een relatief kleine sport. Wil Mahomes zijn geld in een sportclub uit eigen land steken, kan hij misschien beter kiezen voor een team uit de NHL (ijshockey). Die zijn minder waard, volgens de jaarlijkse berekeningen van zakenblad Forbes kan je Carolina Hurricanes voor zo’n 450 miljoen dollar overnemen.