😢 | ‘Ex-rugbyer die zijn partner en kids vermoordde, maakte zijn vrouw helemaal gek’

21 februari 2020

Moordenaar en oud-rugbyer Rowan Baxter wilde zijn vrouw Hannah Clarke straffen en controleren als zij niet iedere dag seks met hem wilde. Ook moest zij nette kleding aan van hem, anders volgden er consequenties. Dit zei Manja Whaley, een goede vriendin van de vermoorde Hannah, tegen The Today Show.


Baxter vermoordde Hannah en hun 3 kinderen (Aaliyah van 6, Laianah van 4 en Trey van 3 jaar oud) op woensdagochtend nadat hij de auto waarin zij zaten overgoot met benzine en vervolgens in brand stak. Na zijn daad pleegde hij zelfmoord door zichzelf met een mes te steken. De 3 kids stierven in de auto. Hannah overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Doorgedraaid
Volgens Whaley was Rowan een controlfreak en dreigde hij altijd met straffen. "Hij mishandelde haar emotioneel, seksueel en financieel", zei Whaley. "Ze had met alles ervaring. Ze (Hannah) vond niet dat ze in een ongezonde relatie zat omdat Rowan alles deed, maar haar niet sloeg."

"Ik werk met mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld", vervolgde Whaley. "Omdat fysiek geweld weliswaar niet aan de orde was, geloofde Hannah niet dat zij slachtoffer was van het gedrag van Rowan. Hij deed vervelend en strafte haar én de kids als zij niet met hem naar bed wilde."

Kledingvoorschrift
Whaley en Hannah waren sportschoolmaatjes. Rowan verbood Hannah om naar de gym te gaan als zij niet deed wat hij vroeg. "Terwijl dat haar uitlaatklep was...", ging Whaley verder. "Hij checkte haar sociale media omdat hij bang was dat Hannah vreemdging. Ook vond hij haar sportschoolroutine maar niks, omdat hij niet wilde dat zij met andere mannen zou flirten of vice versa."

Ook mocht Hannah bepaalde kleding niet aan als dat Rowan niet aan stond. "Hij zei wel eens tegen haar dat 'dat wat zij droeg walgelijk was en haar buik dik was', in een bepaalde outfit bijvoorbeeld. Rowan manipuleerde haar continu."