Fontijn mept zich zonder problemen naar EK-finale

11 juni 2018

AFP

Titelhoudster Nouchka Fontijn heeft in de klasse tot 75 kilogram overtuigend de finale bereikt bij de EK boksen in Sofia. De tweevoudig kampioene was in de halve eindstrijd de Duitse Sarah Scheurich duidelijk de baas. De jury was unaniem: 5-0.


Scheurich begon onstuimig aan het duel. Fontijn kreeg in het Duitse offensief een paar tikken te verwerken, maar bleef rustig overeind. In de slotfase van de 1e ronde nam de Schiedamse het initiatief over. Scheurich kreeg bovendien een openbare waarschuwing wegens onreglementair boksen.

Scheurich ziet sterretjes
Ook in de 2e ronde kwam de Duitse outsider nog een paar keer gevaarlijk door met haar linkse directe. Fontijn scoorde op haar beurt met een aantal scherpe combinaties, die onder meer tot een bloederige neus leidden bij haar opponente. In de slotfase van de 2e ronde kreeg de gehavende Scheurich 2 keer 8 tellen rust. Ook in de 3e ronde wankelde de Duitse een paar keer, al raakte ze Fontijn nog wel met een paar alles-of-nietsstoten.

De Nederlandse boksster, die bij Rio 2016 olympisch zilver behaalde, komt in de finale uit tegen de Oekraïense Maria Boroetsa, die Lauren Louise Price uit Wales moeizaam versloeg. De jury was na afloop verdeeld.

Fontijn won in 2014 in Boekarest haar 1e Europese titel. Ze versloeg destijds Scheurich in de finale met 3-0.