Francesco Bagnaia neemt leiding in MotoGP na harde valpartij Fabio Quartararo

AFP

Jeroen Rooseboom • 11:50, 16-10-2022 / Laatste Update: 01:55, 12-12-2023

De Italiaanse motorcoureur Francesco Bagnaia heeft met nog 2 races te gaan de leiding genomen in het WK-klassement van de MotoGP. De Ducati-coureur profiteerde in de Grote Prijs van Australië van een val van regerend wereldkampioen Fabio Quartararo, die met nog 17 rondes te gaan onderuit ging op het circuit van Phillip Island. Bagnaia eindigde achter de Spanjaarden Alex Rins en Marc Márquez als 3e.

De 25-jarige Italiaan begon met 3 punten achterstand op Quartararo aan de Australische GP, maar gaat nu met 14 punten voorsprong naar de Grote Prijs van Maleisië van volgende week. Het seizoen eindigt op 6 november in Valencia.

Tevreden

Bagnaia streed op Phillip Island met Rins (Suzuki) en Márquez (Honda) om de winst. De Italiaan reed bij het ingaan van de laatste ronde voorop, maar werd nog gepasseerd door de 2 Spanjaarden. Bagnaia was desondanks zeer tevreden.

"Toen ik zag dat Fabio uit de race lag, zei ik tegen mezelf: winnen zou heel mooi zijn, maar het is ook geen probleem als ze me in de laatste rondes inhalen. Ik ben vooral heel blij dat we nu het kampioenschap leiden", aldus Bagnaia.