Geweldige, acrobatische vangst van Indiase cricketer gaat heel de wereld over (video)

12 september 2019

Cricket-fans over heel de wereld zijn het erover eens. De Indiase cricketer Ruturaj Gaikwad is verantwoordelijk voor de mooiste vangbal ooit in de geschiedenis van de sport.


Stuart Broad, een Engelse cricketlegende, noemde de vangbal van Gaikwad 'ongelooflijk briljant'. De beelden zijn inmiddels miljoenen keren bekeken en gaan nog steeds viraal.

Acrobaat
De 22-jarige Gaikwad plukte een bal uit de lucht nadat deze buiten het veld leek te gaan. Tijdens het vangen wierp hij de bal achter zijn rug om naar ploeggenoot Divyang Himganekar om hun move compleet te maken. Hoewel de wedstrijd al in maart werd gespeeld, zijn de beelden pas onlangs opgedoken.

"Een vangbal wordt niet mooier dan deze", luidt het commentaar op sociale media. "HOLY MOLY! We hebben een nieuwe 'beste vangst ooit' gezien!", riep een ander. Ook een andere belangstellende, die toegaf niets met cricket te hebben of er ook maar iets van te snappen, was onder de indruk. "Ik volg cricket niet, snap het ook niet, maar dit... is fantastisch. De bal met deze snelheid zo vangen is simpelweg geweldig."