🎥 | Abbingh topscorer van WK handbal met 71 treffers

15 december 2019

Boem! Lois Abbingh is de topscorer van het WK handbal in Japan geworden. De Nederlands international scoorde ook het laatste doelpunt van het toernooi: de 30-29 voor Nederland in de finale tegen Spanje. In totaal scoorde Abbingh 71 keer in Japan.


In de ranking hield ze Ryu Eun-hee achter zich. De Zuid-Koreaanse kwam uit op 69 doelpunten. De Sloveense Tjasa Stanko eindigde op de schutterslijst als derde met 62 treffers. Estavana Polman, die in de finale tegen Spanje negen keer raak gooide, werd 5e in de ranking met 58 doelpunten.

De titelgoal
Abbingh maakte de goal die het Nederlands team de titel opleverde. ,,Ik heb nergens aan gedacht, mezelf helemaal afgesloten en gedaan waar ik goed in ben en dat is die bal erin gooien”, zei ze over haar beslissende strafbal.

Ze had kort daarvoor premier Mark Rutte aan de telefoon en bracht hem over hoe ontzettend trots ze was op haar ploeg. ,,En hopelijk hebben we ook Nederland trots gemaakt. We zijn jarenlang zo dichtbij een titel geweest, maar je moet toch echt wereldkampioen worden om de erkenning te krijgen die je verdient.”

Abbingh vs. Spanje
Abbingh scoorde tegen Spanje 7 keer. De opbouwspeelster van Oranje noteerde op het WK twee keer 11 treffers in een wedstrijd.