Ai! Nederlandse handballers verliezen in slotfase van favoriet Noorwegen op WK

AP

Brian Vesseur • 23:26, 17-01-2023 / Laatste Update: 02:29, 12-12-2023

Wat een wedstrijd van Nederland op het WK handbal. In de slotfase werd er nipt verloren van favoriet Noorwegen: 27-26. Nederland stond een tijdje voor, maar moest uiteindelijk dus toch het hoofd buigen. De Nederlandse mannen staan bekend als 'land dat net komt kijken', terwijl Noorwegen bij de top van de wereld hoort.

In de eerste helft liet de favoriet zich behoorlijk verrassen. Oranje bekroonde slechts 6 van de 23 aanvallen niet, sloeg een gat van 6 doelpunten (15-9) en hield het voordeel knap vast. Maar de gedachte aan een ongelofelijke overwinning verdween na de pauze. Noorwegen repareerde binnen 10 minuten een achterstand van 5 doelpunten. Toen de doelpunten in de eindfase duur werden, gaven 2 treffers van Margnus Albelvik Rod de doorslag.

Of Nederland naar de kwartfinale gaat op het WK in Polen, is nog maar de vraag. Daarvoor moet er worden gewonnen van Duitsland, Servië én Qatar.