Dalfsen met overtuiging naar beslissingswedstrijd

AWFoto - Kristian Giessen

admin • 19:46, 14-05-2017 / Laatste Update: 06:28, 05-01-2024

De handbalsters van Sercodak Dalfsen hebben vanmiddag in de 2e wedstrijd om het kampioenschap een overtuigende overwinning op VOC geboekt. In de Trefkoele in Dalfsen werd het 28-24, waardoor de 2 ploegen volgende week in Amsterdam in een beslissingswedstrijd gaan uitmaken wie landskampioen wordt.

VOC was in het eerste kwartier, toen de verdediging van Dalfsen nog niet zo goed stond, de baas. Na een kwartier kwam Dalfsen via Ana Pavkovic op 7-7. Daarna kwam de thuisploeg op voorsprong en wist het die voorsprong nog voor rust uit te breiden tot 15-11.

Na rust zette Dalfsen het goede spel voort, waardoor het verschil steeds groter werd en Dalfsen zelfs op een 27-18 voorsprong kwam. VOC kon in de slotfase nog wel dichterbij komen, maar kon niet voorkomen dat Dalfsen met 28-24 won.