Dario, de tweelingbroer van Estevana Polman, praat voor de 1e keer openlijk over biseksualiteit

21 mei 2022

Archiefbeeld, Pro Shots / Judith Bogaardt
dario-polman-bevo-handbal-biseksualiteit

Dario Polman is de tweelingbroer van handbalster Estevana Polman en daarmee dus ook de schoonbroer van Rafael van de Vaart. Hij is zelf ook handballer op topniveau. Maar door zijn beroemde zus en schoonbroer staat hij vooral bekend als 'de broer van', maar dat maakt de handballer niet uit. 2 jaar geleden kwam Dario uit de kans als biseksueel en praat daar nu met de Limburger voor de 1e keer openlijk over.


Behalve zijn zus Estevana kan ook Dario behoorlijk handballen, want met zijn club Bevo HC is hij nog in de race om de landstitel. Dan zullen er zaterdag wel 2 punten gepakt moeten worden tegen Lions. Dario kwam 2 jaar geleden uit de kast als biseksueel, maar nog niet iedereen was daarvan op de hoogte. Polman liet weten zich niet druk te maken om de reacties van mensen: "Want ik heb fantastische familie, vrienden en teamgenoten. Toen ik een bericht in de groepsapp van mijn team stuurde, was er alleen maar liefde. Er kwamen allemaal hartjes binnen."
Polman liet weten dat homoseksualiteit geen issue is in de handbalwereld. "Er zullen vast meer handballers op mannen vallen. En het is toch ook gewoon normaal?", aldus de handballer tegenover De Limburger. "Vertel het gewoon tegen de belangrijkste mensen in je leven. De rest gaat vanzelf, want mensen praten toch wel. Ik vertelde het ook niet aan iedereen. Dit is pas de 1e keer dat ik dat doe", aldus de openhartige Polman.