Opnieuw domper voor handbalsters richting EK: aanvoerster Snelder geopereerd

20 juli 2022

Pro Shots / Mischa Keemink

Handbalster Danick Snelder kan voorlopig niet meedoen. De aanvoerster van het Nederlands team moet vanwege een blessure geopereerd worden aan haar knie.


Het is nog niet duidelijk of de ingreep consequenties heeft voor het aankomende EK, dat in november begint. "Helaas is het seizoen niet zo begonnen als ik had gehoopt", schreef Snelder op Instagram. "Het is nu dag 2 na de operatie aan het kraakbeen in mijn knie. Tijd dus voor de revalidatie, waarbij mijn geduld opnieuw op de proef kan worden gesteld."

Proces van de lange adem
Snelder gaf aan vanaf 0 te moeten beginnen. "Maar een begin is een begin en ik weet dat ik het kan", aldus de Bietigheim-speelster. Snelder zou de 3e sterkhouder van Oranje zijn die niet mee kan doen aan het EK. Tess Wester en Loïs Abbingh ontbreken namelijk vanwege zwangerschap.

Oranje hoopt ook zonder het toptrio de Noren te onttronen als Europees kampioen. De Nederlandse dames verloren in 2016 met 30-29 in de finale tegen Noorwegen. De 32-jarige Snelder debuteerde in 2009 voor Nederland. Sindsdien was ze goed voor 183 interlands, waarin ze 438 keer trefzeker was.