Estavana Polman hoeft geen operatie en gaat vol voor WK handbal: ‘Sta er hartstikke goed voor’

28 oktober 2021

Henk Seppen

Estavana Polman hoeft voorlopig geen nieuwe operatie aan haar rechterknie te ondergaan. De 29-jarige handbalster blijft aan haar herstel werken en hoopt nog steeds eind dit jaar te kunnen spelen op het WK in Spanje. "Ik wil vol voor het WK gaan”, aldus Polman. De opbouwspeelster van Oranje en de Deense club Esbjerg liep in mei voor de 2e keer in een jaar tijd een zware knieblessure op.


Polman liet begin deze maand weten dat haar herstel minder voorspoedig gaat dan gedacht. Afgelopen week liet ze haar rechterknie onderzoeken in het ziekenhuis.

Wereldtitel in 2019
"Ik sta er hartstikke goed voor. Maar ik heb te maken met een neurologisch probleem in de aansturing, de schakeling tussen mijn hoofd en de hamstring die de knie aanstuurt. Dat contact moet terugkomen. En wanneer dat gebeurt, dat weten de artsen ook niet”, aldus Polman. Ze veroverde bijna 2 jaar geleden met Oranje de wereldtitel. Ze werd gekozen tot beste speelster van dat WK in Japan.

Een half jaar later scheurde Polman de kruisband van haar rechterknie. Na een maandenlange revalidatie keerde ze begin van dit jaar terug bij de Nederlandse selectie, maar in mei liep ze weer een knieblessure op die een operatie vereiste. Polman miste daardoor de Spelen in Tokio.