Handbalcoach Clarijs ziet dat zijn VOC een te kleine begroting heeft

2 juli 2017

Proshots

Ricardo Clarijs, coach van het Amsterdamse Succes Schoonmaak/VOC dat afgelopen seizoen de landelijke handbaltitel pakte, ziet dat zijn club al jaren met een te kleien begroting kampt. Dat zegt hij in gesprek met HandbalInside.


"Aan het einde van vorig seizoen moesten de speelsters met eigen vervoer naar uitwedstrijd, dat is eigenlijk gewoon landskampioen onwaardig", beargumenteert Clarijs.

Knappe prestatie
De Rotterdamse coach ziet dat iedereen zich hard inzet binnen de vereniging. "Dat we met een relatief klein budget landskampioen zijn geworden en al jaren meedraaien in de top van Nederland is daarom een extra knappe prestatie van de hele vereniging, maar we willen uiteraard veel meer."

Geen Champions League
Dat 'veel' meer is komend seizoen nog niet heel erg van toepassing. VOC heeft zich namelijk niet ingeschreven voor de Champions League, omdat het startgeld van 15.000 euro een onverantwoord risico zou zijn. Clarijs: "“We gaan wel Europees handbal spelen, maar niet de Champions League. De EHF Cup is voor ons een goed alternatief, omdat je daar per speelronde betaald en niet al op voorhand vijftienduizend euro hoeft te investeren."