Handbaldames winnen 1e wedstrijd van het EK tegen Hongarije (video)

admin • 17:33, 01-12-2018 / Laatste Update: 00:34, 06-01-2024

De Nederlandse vrouwen zij het EK handbal sterk begonnen. Tegen Hongarije speelde Nederland in de 1e helft soms nog slordig, maar in de 2e helft werden die foutjes weggewerkt. Even leek Hongarije nog terug te komen, maar uiteindelijk waren het de Oranje-speelsters onder leiding van bondscoach Helle Thomsen die met 25-28 de volle buit pakten.

In de 1e helft kreeg Nederland 2 keer een doelpunt tegen op het moment dat Hongarije met een speelster minder het in veld stond. De score liep redelijk gelijk op, maar na de 1e helft leek Nederland met een kleine achterstand de kleedkamers in te gaan. Totdat Nycke Groot vanaf 7 meter vlak voor rust de gelijkmaker (11-11) tegen de touwen smeet.

Zo werkten de handbaldames een achterstand van 3 punten die ze halverwege de 1e helft hadden  helemaal weg.

Nederland geeft voorsprong weg

Meteen na rust kwam oranje snel even met een speelster minder te staan. Maar dat leverde weinig problemen op. Nederland liep langzaam zelfs uit naar een voorsprong van 3 doelpunten. Met nog een kwartier te spelen kwam Hongarije toch weer terug in de wedstrijd en trok de stand weer gelijk tot 22-22.

Hongarije in ondertal

Toen Hongarije met nog 10 minuten te spelen in ondertal kwam te staan, sloegen de Nederlandse vrouwen meteen toe. Die gelijke stand was snel weer weg toen de Hollandse handbaldames even het tempo opvoerden en weer uitliepen naar 23-28 met nog 5 minuten op de klok.

Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De Hongaren kwamen nog terug tot 25-28. De 1e punten uit de groepsfase heeft Nederland vast in de zak zitten!

Benieuwd naar de volgende wedstrijd? Check hier het hele speelschema!