🎥 | Handballer uit Montenegro spuugt in het gezicht van een supporter, schorsing blijft uit

19 januari 2022

De Montenegrijnse handballer Marko Lasica heeft een boete van 5.000 euro gekregen omdat hij afgelopen weekend een supporter in het gezicht spuugde tijdens het EK handbal. Lasica hoeft daarentegen geen wedstrijden te missen.


Check de beelden hierboven (spuugincident vanaf 13 seconden).

Al opstootje tijdens partij
Lasica won zaterdag met 28-24 van Noord-Macedonië en boekte daarmee de 1e overwinning van het EK in Hongarije en Slowakije. Lasica had het de hele wedstrijd aan de stok met aanwezige supporters en kon zich na het laatste fluitsignaal niet meer beheersen. Terwijl zijn ploeggenoten het publiek bedankten, liep de 33-jarige Montenegrijn naar de zijkant en spuugde hij een scheldende fan in het gezicht.

Corona?!
Het leidde tot veel verontwaardiging in het Hongaarse Debrecen. Niet alleen gooide Lasica met zijn actie nog meer olie op het vuur tijdens de toch al verhitte clash tussen de voormalige Balkanlanden, ook rijmt het niet met de huidige tijd waarin men leeft. Door de coronapandemie is het noodzakelijk om zoveel mogelijk afstand te bewaren en op elkaars gezondheid te passen. Aan dat laatste hield de gefrustreerde Lasica zich duidelijk niet.

Ook de Europese handbalfederatie (EHF) keurde het incident af, maar spaarde Lasica wel. De speler van Partizen krijgt een boete van 5.000 euro. Daarvan wordt 2.000 euro kwijtgescholden als hij zich de komende 2 jaar goed gedraagt. In Hongarije was de roep om een schorsing groot, maar dat bleef uit. Montenegro kan daardoor gewoon beschikken over Lasica in het hoofdtoernooi, waar Nederland zich al voor plaatste.