Handballers Oranje geven ruime voorsprong weg in EK-kwalificatie

EPA

Martijn Baars • 17:47, 06-11-2016 / Laatste Update: 10:44, 12-12-2023

De Nederlandse handballers leken lang op weg naar een overwinning in de EK-kwalificatie, maar ze gaven die in de slotfase nog weg. Hongarije kwam terug van een achterstand van 7 doelpunten en won uiteindelijk met 1 goal verschil: 28-27.

Ruime voorsprong

De Hongaren kwamen er in de eerste helft en een groot deel van de tweede helft niet aan te pas. Oranje ging rusten met een 17-13 voorsprong en bouwde die voorsprong na rust verder uit. Maar op een gegeven moment was de score op bij de Nederlandse ploeg.

Score viel droog

Ondanks een goede Lucas Steins (foto), lukte het niet meer om te scoren. Dat gaf de Hongaren het vertrouwen om terug te komen. Met nog 2 minuten te gaan kwam Hongarije voor het eerst sinds hele lange tijd weer op voorsprong. De 28-27 bleek uiteindelijk zelfs genoeg voor de overwinning.

Olympisch kampioen Denemarken

Het is al de tweede nederlaag in de EK-kwalificatie. Eerder deze week ging het ook mis tegen olympisch kampioen Denemarken. Plaatsing voor het EK lijkt nu verder uit zicht dan ooit.