Handballers starten oefentoernooi voor EK met nederlaag

Henk Seppen

Bart van der Wijst • 21:46, 03-01-2020 / Laatste Update: 20:40, 07-01-2024

De Nederlandse handballers hebben de 1e wedstrijd op de Yellow Cup, een handbaltoernooi in Zwitserland, verloren. De handballers van bondscoach Erlingur Richardsson gingen met 30-29 onderuit tegen Tunesië.

Oranje speelt het toernooi in het Zwitserse Winterthur als voorbereiding op het Europees kampioenschap deze maand. De handballers spelen na Tunesië nog zaterdag tegen Oekraïne en zondag tegen Zwitserland. Ze starten het EK op 9 januari met een wedstrijd tegen Duitsland.

De handballers van Erlingur Richardsson gingen tegen Tunesië met 13-12 de rust in en liepen in de 2e helft zelfs uit naar een voorsprong van 5 treffers. De Noord-Afrikanen kwamen echter terug en wonnen met 1 doelpunt verschil uit een strafworp.