Handballers weten ook in Slovenië niet te winnen

admin • 22:04, 14-04-2019 / Laatste Update: 16:56, 12-12-2023

De Nederlandse handballers hebben ook de 2e kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië voor het Europees kampioenschap verloren. In het Sloveense Celje werd het 30-23 voor de thuisploeg. Oranje had afgelopen donderdag de thuiswedstrijd in Almere nipt met 27-26 verloren.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson had in het duel in Almere de hele wedstrijd geleid, maar gaf in de slotfase een kleine voorsprong uit handen. In Slovenië moesten de handballers steeds in de achtervolging op de ploeg die bij het laatste WK nog 3e werd. Slovenië ging met 16-11 de rust in en hield ook in de 2e helft de voorsprong vast.

Stand

Slovenië is na 4 duels nog ongeslagen. Letland staat 2e met 6 punten. Nederland heeft 2 punten na 4 duels en speelt nog tegen Estland en Letland. De eerste 2 landen uit elke poule plaatsen zich voor het EK. Ook de beste 4 nummers 3 uit de 8 groepen mogen meedoen aan het eindtoernooi in 2020.