🎥 | Handballers winnen 1e wedstrijd OOIT op een EK

admin • 18:45, 11-01-2020 / Laatste Update: 10:46, 05-01-2024

De Nederlandse handbalmannen hebben voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd gewonnen op een Europees kampioenschap. Vooral in de 1e helft werd heel goed gespeeld, mede daardoor won de ploeg met 32-24 van Letland.

Zoals gezegd was het vooral in het begin feest en dat kwam vooral door Iso Sluijters (foto). Hij scoorde namelijk de eerste 5 punten, waarna Nederland uitliep naar 16-10 bij rust. Langzaam kwam Letland beter in de wedstrijd. Vanaf het 3e kwartier liep de voorsprong langzaam terug naar 21-18. Daarna liep Nederland uit naar de prima eindstand van 8 goals verschil.

Nederland verloor de 1e wedstrijd van Duitsland en moet nog tegen de andere groepsgenoot, Spanje. Dan moet er wel gewonnen worden voor plaatsing voor de volgende ronde.