Handballers winnen weer van Letland

admin • 20:48, 07-05-2017 / Laatste Update: 01:55, 06-01-2024

De Nederlandse handballers hebben ook het tweede duel met Letland in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap in 2018 in Kroatië gewonnen. Het team van bondscoach Joop Fiege was in Emmen met 25-24 te sterk voor de Letten.

Afgelopen woensdag werd de wedstrijd in Letland met 29-27 gewonnen.

Sterke 2e helft

Ook in het duel in Emmen ontliepen de 2 teams elkaar zondag weinig. De Letten liepen uit naar een 7-2 voorsprong, maar Oranje knokte zich goed terug. Bij rust stond het 13-14. In de tweede helft probeerden de Nederlanders de tegenstander op de knieën te krijgen en dat lukte. Oranje sloeg een gat naar 25-22 dankzij de treffers van Tim Remer (6) en Bobby Schagen (5) en gaf die voorsprong niet meer uit handen, mede dankzij keeper Bart Ravensbergen die de laatste inzet van de Letten keerde.

4 uit 4

Nederland heeft na 4 duels 4 punten, 1 minder dan Denemarken en Hongarije. Die landen hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Het Nederlands team treft op 14 juni in Almere olympisch kampioen Denemarken.