Handballers Volendam dwingen 3de finaleduel af tegen Limburg Lions

Screenshot

admin • 18:57, 21-05-2017 / Laatste Update: 16:35, 05-01-2024

De handballers van Volendam en de Limburg Lions gaan in een 3de en laatste finaleduel uitmaken wie zich landskampioenschap van Nederland mag noemen. Nadat de Lions de 1ste wedstrijd met 30-23 hadden gewonnen, was Volendam in het 2de duel nipt met 23-22 te sterk voor de ploeg uit Limburg.

Sterk begin Volendam en comeback Lions

Volendam begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg was heel fel en kwam al snel op een riante voorsprong. Eerst leidde de ploeg met 6-3 en halverwege de eerste helft stond het zelfs 12-5 voor de Noord-Hollanders. De Lions kwamen er niet aan te pas in het 1ste gedeelte van de wedstrijd maar begonnen daarna beter te spelen. Ze wisten aardig in te lopen en gingen uiteindelijk rusten met slechts 1 puntje achterstand (12-11).

Volendam weer sterk uit de startblokken

In de 2de helft rechtte Volendam weer de rug. De ploeg kwam snel weer op 17-13 dankzij een aantal goede scores en een paar mooie reddingen van Volendam-keeper Schellekens. Het slot van de wedstrijd was bloedstollend. De Lions wisten zich voor de 2de keer deze wedstrijd uitstekend te herpakken en kwamen weer op slechts 1 puntje achterstand (23-22). Tot de laatste seconde bleef het spannend maar dichterbij konden de Limburgers niet meer komen.

Beslissingswedstrijd

De zege voor Volendam was een feit en de ploegen mogen nu opgaan voor een 3de finaleduel. Dit allesbeslissende duel zal uitmaken wie dit jaar de landstitel pakt in het handbal. Het beslissende derde duel wordt in het Pinksterweekend gespeeld in Sittard-Geleen.

De Lions spelen komende week ook nog de bekerfinale tegen Aalsmeer.