Handbalsters Oranje mogen hopen op halve finale WK na zege op Zuid-Korea

Brian Vesseur • 09:23, 11-12-2019 / Laatste Update: 18:23, 05-01-2024

Nederland heeft Zuid-Korea verslagen op het WK handbal! Daarmee hebben de handbaldames in ieder geval gedaan wat ze moesten doen. Nu moet Nederland wachten op de resultaten op de andere velden, om erachter te komen of ze naar de halve finale gaan.

Oranje kwam binnen no-time op een riante voorsprong. Na 18 minuten hadden de Nederlandse dames al een voorsprong van 10 punten! Het stond toen 15-5. De Zuid-Koreanen kwamen vervolgens wel terug in de wedstrijd. Uiteindelijk stond er na 1 helft spelen een stand van 23-16 op het scorebord.

Kelly Dulfer maakt de laatste treffer voor rust:

In de tweede helft liep Oranje weer wat uit. Na bijna 3 kwartier spelen was de marge weer 10: 33-23. Uiteindelijk bracht Zuid-Korea de score nog wel wat terug, maar het was niet genoeg om Oranje van de overwinning te houden. Het werd 40-33.

Wat moet er gebeuren op de andere velden?

Als Servië wint van Denemarken, gaat Nederland naar de halve finale. Lukt dat niet, dan mag Noorwegen - Duitsland geen gelijk worden. Of Noorwegen of Duitsland moet dus winnen. Servië speelt om 10:00 uur, Noorwegen en Duitsland om 12:30 uur.